A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Biztosítás, első a biztonság


Vannak, akiknek az is fontos szempont, hogy akkor is biztosítva legyen a családja zavartalan megélhetése, ha Ő azt nem tudja biztosítani. No és akkor még itt van a kötelező gépjármű biztosítás.

Tisztában vagyunk azzal, mi is a biztosítás?


Leegyszerűsítve, tagjává válunk egy olyan közösségnek, akik bizonyos, meghatározott időközönként kisebb (esetleg nagyobb) összeget fizetnek egy társaságnak, akik kártérítést fizetnek, ha a szerződésben lefektetett nem kívánt esemény bekövetkezik. A legismertebb ilyen biztosítások, a baleset biztosítás, lakásbiztosítás, utasbiztosítás, CASCO, de ide sorolhatjuk a társadalombiztosításunkat is. A különbség az, hogy a társadalombiztosítás esetében részben, vagy egészben az állam finanszírozza, míg a felsorolt többi biztosítást általában önerőből, saját magunknak finanszírozzuk.

Mit lehet biztosítani?


Gyakorlatilag bármire köthetünk biztosítást legyen az ingó vagy ingatlan vagyontárgy, kis- és haszonállat, utazás, baleset, sőt egészség, ez mindig egy szerződésben van lefektetve. Ez a szerződés a kiválasztott biztosító társaság és az ügyfél között jön létre, melyet minden esetben egy biztosítási kötvényben is megjelenítenek.

Azonban mielőtt aláírnánk ezt a szerződést, alaposan tájékozódjunk, hogy az tényleg arra az eseményre és olyan feltételekkel jön létre a biztosítás, amelyeket szeretnénk. Célszerű több biztosítótól is árajánlatot kérni, hiszen nagy a kínálat és jelentős árbeli eltérés lehet a különböző társaságok, azonos szolgáltatásokért felszámolt díjai között. A biztosítási díjak egyébként minden esetben attól függnek, hogy mire és milyen értékben kérjük a szolgáltatást.