A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Bank: Internetes bankolással időt és pénzt spórolhatunk


Ma már ugyanis minden pénzintézetnél lehetőség van valamilyen alternatív – telefon, sms, wap, internet – bankolásra.

Miért kedvezőbb a díja?


A bankfiókban adott megbízások díjánál jóval kedvezőbben használhatjuk az egyéb csatornákat, így az internetet is. Ezen nem kell csodálkoznunk, ugyanis a banknak is kevesebbe kerül, ha nem fizetett alkalmazott ütögeti a számítógép billentyűzetét, hanem azt mi magunk tesszük. Az élőmunka, mint tudjuk, meglehetősen drága, és jobban megéri a pénzintézetnek, ha az így felszabaduló munkatárs ez idő alatt más, nagyobb profittal kecsegtető terméket értékesít.

Hogyan lehet internetes bankunk?


A bankoknál a hagyományos lakossági folyószámlához is lehet internetes hozzáférést biztosító szerződést kötni, de vannak kifejezetten az elektronikus bankolásra létrehozott számlák, csomagok, ahol a kicsit magasabb havidíj ellenében számos szolgáltatás díjmentessé vagy lényegesen olcsóbbá válik.

Hogyan tudunk időd spórolni vele?


Az olcsóbb bankoláson kívül az internet nagy előnye, hogy nem kell elmennünk a bankfiókba, nem kell sorban állni, és még a nyitvatartási időhöz sem kell igazodnunk. Ráadásul a világ bármely pontjáról intézhetjük pénzügyeinket.

Mennyire biztonságos az internetes bankolás?


Sokakat azonban visszatart pénzük korszerű kezelésétől, az a tudat, hogy esetlegesen mások is hozzáférhetnek számlájukhoz. A biztonságról a bankok úgy gondoskodnak, hogy például a kommunikációs csatornát 128 bites, vagy nagyobb titkosító kulcs védi, aminek feltöréséhez – a szakemberek szerint – 100-120 év kellene. Az ügyfelek azonosítását általában több lépcsőben oldják meg, azonban a biztonságos használat érdekében az ügyfélnek – azaz nekünk - is meg kell tenni mindent. Alapvető követelmény, hogy a felhasználónevet és jelszavunkat ne adjuk meg senkinek, és lehetőleg ne használjuk az automatikus jelszótárolást még a saját számítógépünkön sem.