A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Autó felvásárlás


Az időben történő értékesítés egyik előnye, hogy míg a piacon, esetleg újságban, vagy más egyéb módon kínáljuk eladásra autónkat, addig a piaci helyzet nagymértékben változhat, ronthatja az autó értékét. Bárhogy is nézzük a piacon az új autó értékesítés drasztikusan visszaesett, ezzel viszont teret engedett a használtautó piacnak, ami az árak emelkedéséhez kellene, hogy vezessen, de egy idő után a túl sok kínálat visszarontja az értéket. Tehát ha túl sokan akarják eladni autójukat, nem lesz ki megvegye „jó” áron.

Miért választjuk legtöbben az autó felvásárlás lehetőségét?
Az egyik oka annak, hogy valamely autó felvásárló ajánlatát fontolóra vegyük, az a gazdasági válság okozta fizetésképtelenségünk az autónk hitelére vonatkozóan, különösen, ha azt valamilyen külföldi devizában tettük hajdan. Ez bizony a legkellemetlenebb és családok életét leginkább megnehezítő anyagi helyzet, amikor az autóból szeretnénk kiszállni a lehető legkisebb veszteséggel. Az autó felvásárló cégek segítenek lezárni az autón lévő hitelt és ezután a fennmaradó összeget, ha marad, de előfordulhat, hogy még nekünk kell ráfizetnünk, készpénzben kiegyenlítik. Az, hogy mekkora a gépkocsira felvett hitel és a megvásárlásakor a kezdő befizetésünk egymáshoz viszonyított aránya, az határozza meg, hogy mely irányba fordul a ki- vagy befizetés annak felvásároltatásakor. Érdemes ebben az esetben is több ajánlatot meghallgatni és fontolóra venni a mielőbbi értékesítést, hogy egy autó ne vonja meg a családunk alapvető létéhez szükséges akár élelmiszer vásárlásának lehetőségét.

A szükség az nagy úr. De mi a helyzet, ha pár hónapot várhatunk az eladással, vagy akár a másik autónk még nincs kiválasztva. Ebben az esetben érdemes követnünk nemcsak a hasonló autókról szóló hirdetéseket megjelenésének számát, hanem a magyar forint alakulását az euróhoz viszonyítva. Hiszen csak ekkor lehetünk tisztában azzal, hogy az autónkat értéken tudjuk eladni. Bármilyen is a gazdasági helyzet, ha új autóra szeretnénk cserélni a régit, a közel egy időben megkötött adásvételek esetében csak ritkán fordul elő nagyobb értékromlás, tehát mindenképp érdemes a felvásárlók ajánlatát is meghallgatni.



Miért érdemes felvásárolni autókat?
A készpénzes autófelvásárlást hallva érthető, hogy mindenkinek az érték romlása, ebben az esetben az autó rossz áron történő értékesítése jut az eszébe. Akár autóról, vagy akár más nagyobb értékű tárgyról legyen is szó, ahhoz, hogy a piacon hogyan helyezkedik el, az a jelenlegi értékén állapítható meg. Egy jelenlegi értékkel csakis készpénzes értékesítéskor érdemes számolni. Egy egyszerű kérdés alapján és egy nem túl bonyolult számítás segítségével könnyen megérthetjük miért is ér olyan sokat a készpénz. Ha például jelen esetben az autónkat el tudjuk adni egy bizonyos összegért és azt most betennénk a bankba, vagy egyéb befektetési céllal bárhol elhelyeznénk, a kérdés, hogy egy fél, vagy egy éves kamattal mennyit is nyerhetnénk. Ha viszont az autót még mindig használjuk, az egy év múlva, nemcsak az értékéből veszít, de elveszítjük azt esetleg már korábban megkötött befektetésünk kamatait is. A kettő közötti különbség egy kiskategóriás autó esetében is akár több száz ezer forint lehet.

Ha a szükség úgy hozza, hogy csak az autónk árának csak egy kisebb részére van szükségünk, az előző módszer alapján növelhetjük anyagi biztonságunkat, vagy akár az értékesítés után egy olcsóbb vételt is eszközölhetünk. A lehetőségek nyitva állnak előttünk, és a felvásárlók ezzel a „cserével” nemcsak anyagiakhoz segíthetnek minket, hanem szükség esetén egy másik autót is tudnak ajánlani.

A felvásárlók azok, akik kiszolgálják a piacot nagy távolságokban is. Oda értékesítik tovább a felvásárolt autót, ahol éppen szükség van rá. Pl: egy adott szín, felszereltség, évjárat stb. alapján. Nagy valószínűséggel azért képesek készpénzben felvásárolni az autókat, mert már megvan a vevő, vagy biztosak abban, hogy rövid időn belül értékesíteni fogják tudni a felvásárolt autót. A beszámításkor megadott ajánlat ezek alapján az autónk keresletét fogja tükrözni. Ha keresett az adott típus, évjárat, stb. akkor kedvező ajánlatot is kaphatunk. Ezért érdemes több felvásárlót is felkeresni, hiszen nem tudni kinek merre vannak értékesítéskor területi érdekeltségei.