A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Amikor nincs más megoldás


A munkavállalók körében gyakran felmerül a kérdés: vajon érdemes-e olyan állást elvállalni, amely az ember képesítésénél alacsonyabb iskolai végzettséget kíván? Pedig a helyzet az, hogy vannak szituációk, amikor bizony lejjebb kell adni azokat a bizonyos elvárásokat. Ha csak átmenetileg is, de néha muszáj elvállalni olyan munkaköröket is, amely bár képességeink alatt van, de az álmaink megvalósítása érdekében fontos. Lássuk az átmeneti megoldás mellett szóló érveket!

Fél lábbal már bent

Onnantól kezdve, hogy bekerültünk egy munkahelyre, máris sokkal nagyobb előnyökkel pályázhatunk a cégen belüli magasabb pozíciókra. Ugyanis akkorra már sokkal jobban megismerjük a cégen belüli körülményeket, a dolgozókat és a viszonyokat, így a lehetőségeink is kitárulnak. Kísérd folyamatosan figyelemmel a cég alakulását, és ha megüresedik egy pozíció – olyan, ami ráadásul neked is fekszik – ne félj megpályázni. Hiszen a munkáltatódnak is öröm lenne házon belül megtalálni a régi-új munkatársat, ugyanis ő is szívesebben alkalmaz olyasvalakit felelősségteljesebb posztokra, akinek tisztában van a képességeivel.

A részmunkaidő jelentése

Részmunkaidőben dolgozni, hosszútávon akár még sokkal jövedelmezőbb is lehet. Ha egyelőre külsősként vagy csak pár órában dolgozol egy cégnek, az még nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ez ne változhatna. Dolgozz mindig időre és hatékonyan, így munkáltatód jó eséllyel gondol majd rád, ha megüresedik egy olyan pozíció, ahová teljes munkaidős munkatársat keresnek. A részmunkaidős állások pedig egyáltalán nem adnak elkeseredésre okot, ugyanis ez is egy remek lehetőség a kapcsolatépítésre, ráadásul közben folyamatosan pörög a munkaviszony és még fizetés is jár érte. Mindeközben pedig még arra is marad idő, hogy további állásajánlatokat böngésszünk és interjúkra járjunk. Átmeneti megoldásnak megfelelő, hiszen vannak helyzetek, amikor az elsődleges szempont valóban az, hogy mindenképpen rendelkezzünk valamilyen állással.

A büszkeség nem kifizetődő

Persze valahol érhető, ha két diplomásként derogálhat egy titkárnői poszt, ám lényeges szempont az is, hogy csak a büszkeségből nem lehet megélni. Pláne, ha már hosszú hónapok óta tart az álláskeresés és minden létező tartalékot feléltünk. Fontos tudni, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egyáltalán nem szégyen lejjebb adni, ugyanis senki sem fog ujjal mutogatni ránk, hiszen mindenki tisztában van a munkavállalók nehéz helyzetével. Hosszútávon megéri lefaragni a büszkeségből, hiszen a számlákat mindenkinek be kell fizetni, a napi megélhetésről már nem is beszélve. Ez pedig nem jelenti azt, hogy kemény munkával nem érheted el a végső vágyaid és álmaid, de a sikerhez vezető út nem mindig könnyű, így ne félj belevágni valamibe, ami nem feltétlenül passzol hozzád. Lebegjen előtted a végső cél, tudd, miért dolgozol és hidd el, így nem érhet csalódás.