A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Ablakcsere - Miért cseréljünk ablakot


Egyben azonban mindenki egyetért az ablak fő funkciója, hogy az otthonunkat természetes fénnyel töltse meg és mindezt úgy, hogy még a leghidegebb napon se engedje megszökni a meleget.

Az ablak hőszigetelése elsősorban építkezés, vagy lakásfelújítás alkalmával kerül előtérbe. Azonban most, hogy szinte napról napra emelkednek megélhetésünk költségei, így az energia árak is, érdemes ellenőriznünk ablakaink szigetelését, fontolóra véve az ablakcsere lehetőségét.

Gyors teszt, hogy ne duplázzuk meg a fűtésszámlát


Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy kellemes meleg szobában „megcsapja” a hideg, és ez akkor a legkellemetlenebb, ha ez a saját otthonunkban fordul elő. Felmerül a kérdés, „Honnan jön a hideg fuvallat?”. A bűnösök általában a nyílászárók, ott is elsősorban az ablakok. Megdöbbentő adat, de egy rosszul szigetelt ablakon keresztül a belső hő, akár 40%-át is elveszítjük. Amennyiben arra gyanakszunk, hogy ablakaink hőszigetelése nem megfelelő, fogjunk egy gyertyát, gyújtsuk meg és vezessük körbe ablakaink illesztési felületeinél. A gyertyaláng egyértelműen jelezni fogja a légréseket.