A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A barkácsolás kedvelőinek


A bútorok, melyek az idő folyamán elhasználódtak rendszerint kidobásra vannak ítélve. Bele sem gondolunk, hogy az új bútor árának töredékéből akár fel is újíthatnánk berendezésünket! Ha már szöget ütött a fejünkbe a gondolat, hogy változtatnánk valamit otthonunkon, akkor meg is kell tennünk. Az ötletek tárháza nyitva áll előttünk, lehetőségeinknek csak a kreativitásunk szabhat határt.

Tervezés

Mindegy hogy az innováció vagy a renováció mellett döntünk, első lépésként a tervezés a feladatunk. Gondoljuk végig, hogy mit is szeretnénk elérni. Tervezzük meg, milyen anyagokat akarunk használni, illetve ha mozdítható darabot készítünk az hova kerüljön a későbbiekben. Figyeljünk oda már a tervezésnél, hogy a megálmodott bútorunk harmóniában legyen a környezetével, a helyiség design-ja ne essen szét. Ajánlott rajzot is készíteni, hogy később is tisztábban lássuk át terveinket!

Eszközök

Az átalakítástól függően szükségünk lehet pár eszközre, amivel a munkánkat el tudjuk végezni. Érdemes ezeket beszerezni vagy akár kölcsön is kérhetjük őket ismerőseinktől, amennyiben nem szeretnénk beruházni egy-két használat okán. Biztosak lehetünk benne, hogy a tevékeny napjaink során - a teljesség igénye nélkül - a mérőszalag, a kalapács, a csiszolópapír, a fűrész, a csavarbehajtó vagy az ecset társaságában töltjük majd el a legtöbb időt.

Hogyan essünk neki bútorainknak?

Régi, megunt bútorainkat egyszerűbben felújíthatjuk, mint gondolnánk! Legyünk nyitottak a „szokatlan” megoldásokra is, így lakásunk egyedivé válik és hűen tükrözni fogja saját stílusunkat. Valamennyien azért vágunk efféle átalakításokba, mert csinosítgatni szeretnénk lakhelyünket, otthonossá tenni azt magunk számára.Konyha

Pénztárcabarát megoldással is felújíthatjuk ósdi konyhaszekrényünket. Íme, egy nagyszerű példa! Meglévő szekrényünk ajtóit vegyük le, tisztítsuk meg az esetleges szennyeződésektől és a gombok, fogantyúk eltávolítása után öntapadós tapétával fedjük be. A buborékmentes fedéshez használjunk műanyag spaklit. Ha az élek mentén az anyag feladja a leckét, csak kapjuk elő a hajszárítót és melegítsük fel azt! Roppant egyszerű megoldással szekrényünk üde színfoltja lesz konyhánknak. Ha két részes konyhaszekrénnyel rendelkezünk, választhatunk két különböző színt is az alsó és a felső részhez, ezzel egyfajta kontrasztot kialakítva.

Fürdőszoba

A fürdőszobában is alkalmazhatunk egyedi fortélyokat. Bár ez az a helyiség, ahol nem túl sok bútor található viszont a párának köszönhetően itt mehet tönkre leghamarabb. Előfordulhat, hogy nincs elegendő tároló helyünk. A polcok beszerelésén túl van még lehetőség. Két legyet üthetünk egy csapásra egy régi komóddal, hiszen besüllyeszthetjük mosdókagylónkat és tisztítószerek tárolása vagy elrejtése is megoldottá válik ezzel a remek ötlettel!

Hálószoba

Hazánkban még talán nem mondható elterjedt praktikának a raklapok bútorszerű használata. Főként a fiatalok számára kínálhat elfogadható és csábító lehetőséget hálószobáik berendezéséhez. Ez az innovatív megoldás garantáltan költséghatékony megoldás és nagyszerűen alkalmazható. Gondoljunk csak bele, milyen könnyen alakíthatunk ki raklapból megfelelő méretű ágyat, és még ha igényünk úgy tartja a tévét tartó konzolt is kiválthatjuk raklappal. Magától értetődő, hogy a raklapot – bútorként történő alkalmazása során – megfelelő kezelést és esetleges festést követően érdemes használni! Amennyiben pénztárcánk engedi LED világítással is megbolondíthatjuk az összképet, a végeredmény biztosan rendkívül tetszetős lesz!

Lakásunk szebbé tétele tehát nem feltétlenül igényel többszázezres beruházást, mert kis kreativitással és szorgos kezekkel csodaszép eredményeket érhetünk el. Legyünk bátrak, hiszen egy apró változtatás is nagyon sokat számít, arról nem is beszélve, hogy milyen büszkeséggel tudunk majd munkánk gyümölcsére nézni a későbbiekben!