A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

90 napos fogyókúra, több mint diéta


Valószínűleg ezt annak köszönheti, hogy a kipróbálók nagy százalékánál bevált, működött.

90 napos fogyókúra lényege


Ez a diéta a szétválasztáson alapul. Ezt úgy kell érteni, hogy csak egyféle csoportba tartozó élelmiszert ehetünk, ez azért fontos, mert különböző kémhatású emésztőnedvre van szükségünk a különböző ételfajták lebontásához. A mai táplálkozásunknak köszönhetően a termelődő gyomornedvek semlegesítik egymást, így az ételek feldolgozása sem lesz megfelelő.

A 90 napos fogyókúra alkalmával a gyomorba mindig csak egyféle táplálék kerül, ezért könnyen lebontja azt. Ennek megfelelően 4 csoportra oszthatjuk ételeinket: fehérjék (tejtermékek, sajtok, húsok), keményítők (burgonya és az összes zöldség), szénhidrátok (aszalt gyümölcsök, cukor, rizs, tészta), gyümölcsök. A diéta folyamán 90 napon keresztül a fenti sorrendben fogyaszthatunk ételeket, fontos a sorrend betartása. A kúra alatt havonta be kell iktatnunk egy folyadéknapot, amikor egész nap csak vizet, cukor nélküli méregtelenítő illetve gyógyteát, ihatunk legalább 3 liter mennyiségben, ezt mindig gyümölcsnap után tegyük.

Cukor- és tejmentes kávét, teát bármilyen mennyiségben fogyaszthatunk. A sok folyadék, alapvetően víz vagy gyógyteák, bevitele egyébként is elengedhetetlen része a fogyókúráknak.

A 90 napos fogyókúra előnyei


Gyakorlatilag ennek a diétának nincsen különösebb veszélye, gyakran a természetgyógyászok is ezt a fogyókúrát ajánlják pácienseiknek.

Figyelembe véve, a súlyfelesleg mértékét a 90 napos fogyókúra alkalmával akár 20 kg-os súlyvesztés is elérhető. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ez a diéta segíthet megszüntetni a magas vérnyomást is.

A kitartóan és lelkiismeretesen végzett diéta megváltoztatja a szervezetünk működését is, ennek köszönhetően a leadott súlyfelesleg nem, vagy csak kis mértékben térhet vissza.

Mikor mit ehetünk a 90 napos fogyókúra ideje alatt?


A diéta ideje alatt a reggeli minden nap 15-20 dkg gyümölcs (kivéve a beiktatott kb. 3 víznap), gyümölcsöt a délelőtt folyamán is ehetünk figyelve arra, hogy ebéd előtt legalább 1 órával ne fogyasszunk semmit.

1. nap Fehérjenap


Reggeli: gyümölcs

Ebéd: összesen 20 dkg a következőkből (kiválaszthatunk egyet, de kombinálhatjuk is őket a lényeg, hogy ne haladjuk meg az adagot) hal, sült vagy főtt hús, sajt, tojás, túró, joghurt, kefir. Nyers salátát korlátlan mennyiségben fogyaszthatunk hozzá. Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest igyunk.

Vacsora: Ugyan az, mint az ebéd volt a leves elhagyásával. Figyeljünk rá, hogy pontosan azt és annyit együnk, mint ebédre, tehát pl. ha tojás ebédeltünk a vacsoránk is tojás.

Figyelem! Csak ezen a napon ehetünk sajtot és tejtermékeket!

A következő napokat megtalálod a második oldalon...