A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

100 leggazdagabb magyar 2010-ben


Magyarország 100 leggazdagabb emberének becsült vagyona a 4,3 Mrd Ft-tól a 150 Mrd Ft-ig terjed. A három leggazdagabb embernek a vagyona éri el a 100 Mrd Ft-ot, vagy haladja meg azt. Köztük szerepel elsőként Demján Sándor, Csányi Sándor, s Várszegi Gábor. A 4. és 6. leggazdagabb magyar 80-68 Mrd Ft-ig terjedő vagyonnal rendelkezik. Hat ember vagyona éri el a 40 és 50 Mrd Ft közötti értéket, majd tizenketten érik el a 20 – 30 Mrd vagyont, majd mintegy huszonnyolcan azok, akiknek 10 – 20 Mrd Ft-ra becsült a vagyonuk. A 10 Mrd Ft alatti becsült vagyonuk 48 személynek van, akik szintén valamilyen érdekeltséget mutatnak valamilyen komolyabb vállalkozásban, tevékenységben.

Körültekintő
Az 1. helyen a 150 Mrd Ft-ra becsült vagyonnal rendelkező Demján Sándor, aki jelentős sikereket mondhat magáénak. Cégének a TriGránit Kelet-Közép-Európa ingatlanfejlesztő piacának kiemelkedő szerepét tölti be. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökeként a magyar vállalkozások helyzetén igyekszik javítani. Pályafutását tekintve számos szakmai díjakat kitűntetéseket szerzett. Jelentős személyisége Magyarországnak.

Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a maga 120 Mrd Ft becsült vagyonával a második helyen szerepel. Nevéhez fűződik a Bonafarm, mely tavaly óta nem csupán a Pick, de a Herc tulajdonosává is vált, továbbá a Délhús, a Sole-Mizo, a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft, valamint a villányi Csányi Pincészet is az ő tulajdonában van.

A 100 Mrd vagyonnal rendelkező Várszegi Gábor mára már Luxemburgba költözött. Az ő nevéhez fűződik a Fotex, amely az első magyar tőzsdére bevitt magáncég.

46. helyen áll a Szentkirályi ásványvíz cégtulajdonosa Balogh Levente, 11,2 Mrd becsült vagyonával.
A magyar prémium kategóriás víz már a világ számos pontján megtalálható a kereskedelmi forgalomban, nem csupán szomszédainknál úgy, mint Szerbiában, Horvátországban, Szlovákiában, de az Egyesült Államokban és Japánban is. A marketingközgazdász Balogh Levente úgy tűnik helyesen használja marketing eszközeit.

A100. helyen áll Imre István 4,3 Mrd becsült vagyonával.
A 2008-ban teljes tulajdonosává vált az Integrál –Hexa Zrt.-nek. Cége több gyártócsarnokot is épített, az Audinak, a Siemensnek, valamint az Opelnek, de egyetemi csarnokot, valamint élményfürdőt is.