A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Téli arcápolás


Külsőleg
Télen a száraz bőr még jobban kiszárad. Ilyenkor a tisztító emulziók és gazdag hidratáló krémek szükségesek az alapos ápoláshoz. Az arctisztítás reggel és este is alapvetően szükséges. Különösen a száraz és érzékeny bőrűeknek kell figyelniük, na meg persze az érett bőrűek, hiszen őket veszi igénybe leginkább a környezeti hatások.

Az eredményes arcbőrkezelés feltétele a felesleges faggyú és az elhalt sejtek eltávolítása, ezt már az arcbőr tisztításakor el kell kezdeni. Esténkét mindenképp le kell tisztítani az arcot, még ha nem is sminkeltük magunkat. A megfelelő arctisztító kiválasztásához többféle szempontot figyelembe kell venni, a bőrtípustól az életmódon keresztül, egészen a korunkig, de az évszakok változását is.

A zsíros bőr naponta legalább két-háromszori tisztítást is igényel. Képezzünk langyos vízzel zselés arctisztítóból dús habot, és ezzel mossuk le az arcunkat naponta többször. Ezután töröljük át az arcunkat enyhe pórusösszehúzó tonikkal. Érdemes hetente egyszer átradírozni bőrünket.

Bár mindenki a könnyű arckrémeket részesíti előnyben, a könnyebb felszívódásuk miatt, de ilyenkor télen érdemes egy kissé zsírosabb krémet használni. A bőrünk tápláltságát magas vitamintartalmú készítményekkel érhetjük el. Az arckrémek alapos felszívódását a pár percig tartó masszírozással megkönnyíthetjük. A hetente legalább egyszer regeneráló, vitaminokban gazdag frissítő arcmaszkokat is érdemes használni. A nyak és a dekoltázs részei szintén ápolásra szorulnak a téli hónapokban, ezért ne feledkezzünk meg róluk sem.

Otthoni tápláló természetes arcpakolás: melegítsünk fel 2 evőkanál mézet, majd keverjünk hozzá 2 evőkanál friss túrót. Vigyük fel az arcra, nyakra, dekoltázsra, és hagyjuk rajta 20-25 percig, végül mossuk le langyos vízzel.


Belsőleg
Ha már a külső védelemről gondoskodtunk, ideje, szervezetünket belülről is táplálni, hogy bőrünk rugalmasságát megőrizhessük. Itt a téli időszak kedvelt narancsszezonja, nem érdemes kihagyni. Naponta legalább reggelenként igyunk frissen csavart narancslevet, hiszen a benne lévő C- vitamin nem csak immunrendszerünket támogatja, de képes bőrünk oxigénellátását is javítani. Ezen kívül más zöldség és gyümölcs fajtákról se feledkezzünk meg. A kiegyensúlyozott, változatos étkezés nagyban hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez, bőrünk szépségéhez.

A Rooibos tea koffeinmentes, ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, és rendkívül gazdag szabadgyököket megkötő antioxidáns anyagokban, mindemellett rendszeres fogyasztása bőrünk fiatalon tartásában is nagy segítséget jelent. Forrázzuk le a tea filtert vagy teát, majd 3-5 percig hagyjuk ázni. Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható.