A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Szilveszteri smink és frizura ötletek


Ilyenkor év végén mindenki szeretné kiengedni a gőzt és kellőképpen megadni az alkalomhoz illő viseletet. Akár ruhatárunkra, akár frizuránkra, vagy sminkünkre is gondolunk mindenkép szeretnénk egy kissé változatossá tenni azokat, hiszen a tökéletes megjelenéshez folyton szükségünk van a megújulásra, pláne így lassan az óév búcsúztatásának időszakában.

A kedvenc fodrászunkhoz már jóval előre be kell jelentkezni, ha azt akarjuk biztosan tökéletes megjelenésünk legyen, pláne ha még a kozmetikusunkat is meg kívánjuk látogatni akár egy két jó tanácsért, vagy egy alkalmi smink elkészítésének erejéig. Persze az ünnep közeledtével kinek ne lenne elég dolga, a lakásunk és a fenyő feldíszítésén túl, az ünnepi lakoma elkészítése mellett olykor még a szépségünkre szánt előre egyeztetett időpontok is igen szűknek ígérkezhetnek. Ha nem akarunk lótni-futni így az amúgy békés hangulatú ünnep alatt, vagy akár egy buli előtt, egy-két otthoni praktika elsajátításán túl akár mi otthon magunk is vonzó és elegáns, akár kicsit szexi frizurát és sminket is könnyen el tudunk készíteni.

Ünnepi smink
A karácsonyi egyébként is fényekben gazdag mivoltát akár magunkra is ölthetjük, hiszen egy bronzos szemfestékkel szemünk is ünnepi hangulatban tündökölhet. A kevés csillogást már most megengedhetjük magunknak, a „túlzásokat” viszont jó, ha szilveszterre tartogatjuk. Bármilyen szemfestéket is választunk a tökéletes szemfestés kifinomult vonalait csak az adott szín legalább négyféle árnyalatával érhetjük el.

A tökéletes és tartós szemhéjfestéshez mindenképp alapoznunk kell a szemhéjat, a legjobb, ha szemhéjalapozót vagy korrektort választunk. A szem vonalának kiemeléséhez használjunk szemceruzát. Mielőtt elkezdjük a sminkelést, döntsük el milyen vonalat szeretnénk viszont látni. Ha nem a füstös árnyalatba, hanem inkább a kiemelkedő vonalat választjuk, akkor azt a szemhéj festése után húzzuk meg. A füstös hatás eléréséhez használhatunk ecsetet, vagy akár saját újunkkal is elmaszatolhatjuk kissé a szemceruzánk vonalait.

Hogy meddig húzzuk azt a bizonyos vonalat, azt szemeink távolsága határozza meg. Ha távol ülő szemei vannak a szemceruzát húzzuk egészen a szemzugig, így megalapozva a sötétebb szemhéjfesték felkerülését ezen a helyen. Közel ülő szemeknek egyértelműen az ellenkező, tehát a szemhéj külső részét emeljük ki a sötétebb tónussal és a belső szemzugba használjunk valamilyen világosabb árnyalatot, akár fehéret, vagy aranyt.

A kiválasztott szemhéjpúder legvilágosabb árnyalatát használjuk a szemöldök alá, annak kiemelésére, valamint a szem nagyobbítása céljából. A legsötétebb tónust a szemhéj közepére vigyük fel, ezzel emelkedik ki a legjobban a szemünk színe és formája. A köztes árnyalatokat használjuk a különböző színek összedolgozására, s így végül az alsó szempillák alatt is kontúrozzuk végig a szemet.

A fekete szempillaspirál kiemeli a szem kontúrját, a felső pillákra felvihetünk két réteget is a dúsabb és hosszabb pillák elérésére. Az alsókat óvatosabban hangsúlyozzuk, itt elég csak egyszer átfésülni.

A sötét szemhéjunkhoz válasszunk halvány rúzst és kontúrceruzát. Az ajkak kontúrozásával szintén alkalmazhatunk némi optikai trükköt, miszerint, ha vastagabb ajkakat szeretnénk a szájvonal külső részét rajzoljuk meg, míg ha keskenyebb ajkakra vágyunk a belső kontúrvonalat kövessük. Miután elsatíroztuk kissé jöhet a rúzs, amely egy világos, de csillogó, vagy fénylő változatával szintén teltebb hatást érhetünk el.

Alkalmi frizura
Akár bulira, akár egy nagy családi ünneplésre kifejezetten ötletes és mutatós frizurákat készíthetünk magunknak. Egy igazán remek frizurának nem kell mindenképp mereven akár hajlakkal rögzített formát követni. Bátran rugaszkodjunk el a tökéletességtől és engedjünk frizuránknak egy kis bohémságot, lazaságot. Akár göndör a hajunk, akár egyenes egy lazán tűzzük kontyba, majd annak merevségén lazítsunk a legkésőbb feltűzött tincseken kifelé.

Ezt a fajta gúlába rendezett kontyot elegánssá tehetjük, ha hajunkat először lófarokba kötjük, majd a tincseket csiga formájúra feltekerve rögzítjük. A már letűzött csigán csúsztassuk át a következő tincset és azután az előzőre tekerve felfelé magasodjanak. Kicsiny bohémságát az utolsó tincsek végeit hullámszerűen homlokunk felé rögzítsük.

A hosszú haj igazán szép, pláne, ha gyengén hullámosan omlanak az arcba. Kissé oldalra fésülve a hajat izgalmassá tehetjük. Az arcból kifelé tekeredő loknikat hajsütővassal könnyedén elkészíthetjük. Miután ujjainkkal gyengéden átfésültük a hajunkat egy kevés hajfénnyel permetezzük be azt.

Göndör, fürtökre vágyók szabadon választhatnak a kisebb, vagy akár a nagyobb csavarók között, végeredményben a nagyobb csavaróktól lágyabb esésű lesz a haj, míg a kisebbektől kissé merevebb és göndörebb frizurát készíthetünk.

Idén még divatos az egyenesre vasalt haj, s ezt akár a profik segítsége nélkül is könnyedén elkészíthetjük. Nincs más dolgunk, mint a minél kisebb tincseinket egyenként átvasalni.

Az ünnephez alkalmazkodva öltözékünkhöz akár csillogós hajcsatokat, vagy pántokat is viselhetünk hajunkban. Kicsit egyedivé tehetjük ezzel az akár hétköznapinak is tűnő frizuránkat.

Tűzdelhetünk, hurkolhatunk a fejtetőn, vagy épp a fülünk mögött csavarhatunk csigákat, vagy kifelé süthetjük tincseinket a nagy alkalom előtt, viszont mindenképp próbáljuk ki elképzeléseinket így lesz idő kiválasztani a számunkra legkellemesebb viseletet. Legyen feltűzve, vagy szabadon, a hullámok már a következő év trendjének mindenképp megfelelnek.