A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A Casco biztosítás kiválasztása és megkötése


A casco biztosítás rendszeres havi díját az autó értéke valamint az általunk vállalt önrészesedés mértéke határozza meg. Az önrészt egy minimális általunk mindenképp fizetendő összeg, valamint egy adott hozzá tartozó százalék formájában határozhatjuk meg.
Egy kis és egy közép kategóriás autó esetében a kárérték és a viselt önrész kedvező havi díjának ár-érték aránya alapján optimálisnak mondható a 100 000 Ft-os 10 %-os önrészű biztosítás. A prémium kategóriás autók esetében ez min. 200 000 Ft-os önrész vállalásnál mondható el. Ebben az esetben a biztosítás havi díja jóval magasabb, mint a kis és közép kategóriás autóknál, érthetően, hiszen a biztosított érték is magasabb.

A szerződésben meghatározott önrész értékei (adott összeg, vagy a %) alapján a biztosító a kár értékéből mindig a magasabbat fogja levonni és a fennmaradt összeget téríti meg nekünk. A meghatározott összeg alatti károkért nem felel.

A casco biztosítási szerződés létrejöttének egyik elengedhetetlen feltétele, a szemle, amely a használt autók esetében elengedhetetlen.
Új autók hitelre történő vásárlása esetében a bank csak casco biztosítás mellett hajlandó hitelkérelmünkkel foglalkozni. Ebben az esetben számunkra is bizony előnyös a biztosítás megkötése.

A casco biztosítás általában fedezetet nyújt a töréskárra, a lopáskárra, elemi és tűzkárokra, extra tartozékokra, valamint kiegészítő szolgáltatásként poggyász és balesetbiztosításra is köthető. A teljes körű casco biztosítások mellett lehetőségünk van rész casco kötésére is, ahol vagy csak töréskárra, vagy csak lopás ellen biztosíthatjuk gépkocsinkat még kedvezőbb havidíjak mellett.

A casco biztosításunkat megköthetjük interneten is, ahol a személyesen megkötött biztosítástól jóval kedvezőbb évi tarifához juthatunk. A biztosítók további kedvezményeket hajlandóak nyújtani, ha a kötelező biztosításunkat is ugyanott rendezzük, valamint, ha a biztosítási díjfizetésünket az adott biztosító bankjánál vezetett számlánkon keresztül rendezzük. (pl: Allianz Bank)
Egyes biztosítók további kedvezményeket nyújthatnak a casco biztosítás éves díjának egy összegben történő kifizetésekor is.


A már meglévő biztosítások esetében is kínálhatnak számunkra casco díjcsökkentő plusz szolgáltatásokat, mint pl. a nyugdíjbiztosítás átkötése. Ebből is látszik, hogy a biztosítók arra törekednek, hogy a személy sajátos körülményei alapján a lehető legkülönfélébb biztosításait egyazon helyen kösse meg, hiszen így érheti el a lehető legkedvezőbb biztosítási díjösszeget. Míg eddig talán különböző helyre fizettük a nyugdíjunk egy bizonyos részét, vagy akár a lakásunk biztosítását, ideje elgondolkodnunk és utána számolnunk vajon nem-e éri meg mindezeket egy helyen rendezni.
Biztosítóváltáskor a régi biztosítótól casco bónusz igazolást kell kérni és azt el kell juttatni az újhoz, hogy a már elért besoroltságunkat tovább vihessük.

Az éles konkurenciaharc következtében a biztosítók különféle nyereményjátékokkal is kecsegtetik az új biztosítás után érdeklődőket. Az interneten lévő különböző biztosítás kalkulátor segítségünkre lehet a legjobb ajánlat megtalálásában. A megkötni kívánt szerződés feltételeit mindig alaposan tanulmányozzuk át, hogy biztosan azt kapjuk, amit szeretnénk. A biztosítás kalkulátor lehetőség szerint segítenek különböző biztosító társaságok ajánlatainak összehasonlításában is.