A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A plazma tv előnyei


A nézési szög, a mozgásreprodukció és a kontraszt arány az, ami az LCD televízióktól megkülönbözteti. A plazma tv akár 170 fokban is képes kitűnő képet nyújtani. A mozgás megjelenítése a plazma tv esetében reakcióidő mentes. A kontrasztarány nem csupán többszörös értékű, de a sötét tónusú képek esetében sokkal nagyobb részletgazdagság érhető el. A plazma tv-nek nincs szüksége folyamatos háttérvilágításra, mivel a pixelek közül sötét kép megjelenítésekor kevesebb világít, így áramfelhasználása is kisebb. Világosabb kép megjelenítéséhez viszont szüksége van a nagyobb energia felhasználásra.

A Panasonic törekedett arra, hogy LCD és plazma tv-k között ne legyen élettartami különbség. Átlagosan minden tv-t 20 éves zavartalan üzemidővel terveztek. A Philips plazma tv technológiájában oda vezet, hogy minél inkább kedvező áramfelhasználást követeljenek meg a nagyobb méretű televíziók is. A Panasonic a nagyobb televízióit készíti plazmacellákkal, míg a kisebb képernyőjűeket folyadékkristályos technológiával, azaz LCD-vel látják el a vásárlók elégedettségének megfelelő optimális ár-érték arány meghatározása miatt.

A nagyobb méretű az akár 37”-os képtartománytól kezdve érzékelhetünk komolyabb árat a vásárlásakor. Nem csoda, hiszen a plazma technológiával készült tv-k jóval magasabb színvonalat nyújtanak, vagyis csak ettől a tartománytól érdemes komolyabb költségekbe verni magunkat és plazma tv-t vásárolnunk.

A mai korszerű tv-k legyen az akár Plazma, vagy LCD mindkét esetben komoly technológiai felkészültséggel tárulnak a vásárlók elé. A kérdés a továbbiakban csak az, hogy melyek azok a plusz megoldások, amelyek tökéletesebbek a megszokottnál.

Bár a legtöbb plazma tv még nem rendelkezik teljes HD felbontással, mégis folyamatosan jelennek meg az ilyen tv-k biztosítva az elmosódás mentes kontúr mozgásokat. Az LCD televíziók ebben is felveszik a versenyt és az elmosódás ellen és a korszerű 100 Hz-es képfrissítési technikát alkalmazzák a kép minőségének javítására, továbbá egyre több esetben alkalmazzák a LED-es háttérvilágítást amely még jobb kontrasztot és képfelbontást ígér.


Néhány nagy márka kimagasló teljesítménye

A Panasonic az új PDP panel alkalmazásával akár 50 %-al is kevesebb energia felhasználást eredményez a Full HD-s plazma tv-k esetében. A Panasonic tv-k esetében a dizájnerek a továbbra is konzervatív stílusban alkotják meg új modelljeiket. A Panasonic tv-k esetében elmondható, hogy falra, vagy olyan helyre érdemes helyezni, ahol nem kerül szem elé a hátsó csatlakozópanel nem túl dizájnos mivolta miatt. A legújabb televíziójába a THX profil is bekerült, ami nem feltétlenül olyan rugalmas a beállításkor mint az SD tartalommal rendelkező normál profil.


Az LG legnagyobb érdekessége az új SL széria, amelyen belül az SL9000-res és az SL8000-res széria új gyártástechnológiával készült, mely a keret nélküli tv-t hozta létre, ami nem igazán keret nélküli, csak egy síkban van a TFT panellel. Mindkét modellben teljes HD felbontású panel működik. A 2 ms-os válaszidővel igen jól felszereltek lettek, lejátsszák például a DivX HD tartalmakat akár USB stickről is, továbbá van bennük Bluetooth adapter is.


A Philips kivonult a plazma tv gyártásának soraiból, az LCD televíziókra összpontosít. Döntésének egyik alapja az volt, hogy nem rendelkezik saját plazmapanel – gyártással így nehezebben képes felvenni a versenyt a konkurenciával, továbbá, hogy a fejlett LCD tv-k esetében már igen komoly kép megjelenítési technológiával rendelkezik és a vevők már nem hajlandóak eldönteni a két technológia közötti különbséget, így az árban kedvező LCD termékeket részesítik előnyben.


A Samsung a világ egyik legnagyobb kijelző gyártó cége, most egy új irányba tekint, mellyel elképesztően élethű, térhatású, kristálytiszta képet biztosító modellel gazdagítja kínálatát forradalmian új, 3 dimenziós hatással felvértezett televíziókkal. A Samsungnak egyébként is széles a termékpalettája,ezt a 3D-s technológiával ellátott plazma tv-t elsősorban a játékőrülteknek szánták, nem csoda, hiszen ezt az újítást az Electronic Arts-al közösen szorgalmazták.