A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Olaszország nevezetességei


Magyarországhoz való közelsége miatt a magyar vendégek körében is igen kedvelt Olaszország nyaralás szempontjából, hiszen változatos, vonzó tájai, a római kori romok, a reneszánsz művészeti alkotások évente több ezer turista fordul meg az országban. Olaszország gasztronómiája is világhírű. Míg északon a gazdag, krémes ételeket, sajtokat részesítik előnyben, a déliek a fűszeresebb ételeket.


Olaszország időjárás
Olaszország időjárás meghatározója az egész ország területén végnyúló hegyvonulatok határozzák meg, valamint az Afrikából nagy meleget fújó Sirocco nevezetű forró, meleg szele. Észak - Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár forró. A hegyekben hosszú, havas, hideg tél inkább a jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, a nyár sem túl forró. A Sirocco nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.

Olaszország időjárás átlagai alapján, elmondható, hogy az ország nagy területén nyár közepén 28 ºC-os hőmérséklet körül mozog. A tengervíz hőmérséklete is kellemes, hiszen átlagosan 22-24 ºC-ot itt is mérhetünk. A csapadék mennyisége nyáron kevesebb, mint más időszakokban, de előfordulhat kisebb-nagyobb eső főleg az északi, hegyvidékes részeken. Olaszország időjárás tekintetében igenis kedvező, hiszen a tenger felől fújó szél, mindig gondoskodik arról, hogy enyhítse a melegérzetünket.


Olaszország városai
Olaszország városai mind-mind műkincsekben gazdag, építészeti remekműveket rejt magában, és legtöbbünkben azok a városok jutnak ilyenkor eszünkbe, ahol az oly kedvelt finom homokos tengerpartján süttettük magunkat. De aki még csak most tervezi a tészták és sajtok hazájának felfedezését, azoknak érdemes nem csupán az Adria partjait, hanem a Nyugati és Közép-Olaszországot is meglátogatnia.


Lido di Jesolo
Magyarországtól való kis távolsága miatt igen kedvelt a nyaralási célpont. A másik közelben lévő Bibione is népszerű, de érdemes még egy kissé utazni, s meglátjuk Lido di Jesolon igazán pompásat vakációzhatunk. A város híres a hosszú, mintegy 15 km-es homokos tengerpartjáról, valamint Európa egyik leghosszabb sétálóutcáját is itt találhatjuk meg. A nyüzsgő éjszakai élet minden formájával találkozhatunk. A számos étterem gasztronómiai különlegességei és a híres olasz fagylalt, amikkel nem fogunk tudni betelni.


Milánó
A világhírű milánói divat, konyha, operája a La Scala, méltán emelkedik az egyik legjelentősebbé olaszország városai között. Vonzó a turisták számára, hiszen templomaival, reneszánsz kastélyával és Leonardo da Vinci freskóival évről évre százak kíváncsi tekintetét elégíti ki, mindamellett, hogy Milánó szerepe Olaszországban gazdaságilag is kiemelkedő.


Nápoly
Nápolyban a királyi palotában kiállított képek tanúskodnak arról, hogy milyen is volt akkoron a város. Híres a Santa Chiara-templom, és a S. Incoranata templom, melyben Szent Lászlót ábrázoló freskókat is megtekinthetünk.

Pisa
Olaszország városai között megemlíthetjük Pisat is, ahol található ferde torony 1173-as megépítésétől kezdve folyamatosan dől, s így már több mint nyolcszáz éve állandó rekonstrukcióra szorul. A turisták csodálnivalójára járnak azóta is.


Olaszország nevezetességei

Róma, az örök város
Róma Itália közigazgatási és kulturális fővárosa, valamint a római katolikus egyház központja. Olaszország nevezetességei leginkább Rómába vonzzák a turistákat, hiszen a város építészeti látványossága és műkincsgyűjteménye egyedülálló és csodálatos. Róma olyan sok látnivalóval vár minket, hogy egy nap alatt képtelenség lenne bejárni mindet.

Itt található a Forum Romanum, a Colosseum, a Palatinus, a Circus Maximus, a Vatikán nevezetességei közül a Lateráni Szent János bazilika, a Santa Maria Maggiore bazilika, a Szent Pál bazilika, a San Pietro in Vincoli (itt látható Michelangelo híres Mózes szobra), a Szt. Péter Bazilika, a Szt. Péter tér, a Sixtus kápolna, továbbá a Spanyol Lépcső, a Trévi-kút, Folyamok kútja, Triton-kút. Egyszóval paloták, villák és múzeumok sokasága mind megtalálható itt.


Firenze
Firenzét, amely Toszkána tartományában fekszik, a világ reneszánsz metropoliszának tekintik. A turisták Olaszország nevezetességei közül Firenze látványosságait választják. A híres gazdag Medici család szép palotákat, templomokat és szobrokat hagyott hátra, amelyek megtekinthetőek. Továbbá olaszország nevezetességei közé tartoznak a helyben lévő Dóm, a Campanile és a Keresztelőkápolna, a szoborgyűjteményéről híres Museo Nazionale. Világhírű galériák és múzeumok, többek között az Uffizi Képtár és a Pitti Palota, amelyeket biztosan mindenki jól ismer már a tankönyvekből. Itt találhatjuk a Ponte Vecchio bevásárló utcát és a Piazza delle Signoriat is.

Verona
A több, mint ezer éves történelmi múlttal rendelkező Veronában olaszország nevezetességei kisebb gyűjteményét tekinthetjük meg, mint az antik Teatro Romano, a híres veronai Aréna, a tornyos Scalinger házak, a Castevecchio kastély, a Piazza delle Erbe, a Lamberti torony, valamint számtalan műkincset rejtő múzeum és templom.

Siracusa
Olaszország nevezetességi között meg kell említenünk Siraccusat is, hiszen rengeteg görög és római emlék található itt, mint az Amfiteátrum vagy Arkhimédész sírja. A legendás Dionüszosz füle néven ismert barlangot is megtekinthetjük, amelyet a legenda szerint a bor és vidámság istene maga hasította.

Pompei romváros
Rómától délre fekvő Nápoly városa mellett lévő Pompei a Vezúv lábánál fekszik. Olaszország látványosságai közé talán azért tartozik, mert a kru. 79-ben Vezúv kitöréseikor megsemmisült város romjait soha el nem képzelt látnivalókkal találkozhatjuk meg, de Olaszország legszebb tengerpartjait is itt és Nápoly környékén fedezhetjük fel.

Ravenna
A művészetek és a kultúra városa. Ravenna többször is volt az ország központja, így a különböző korok emlékei, műkincsekben gazdag várossá fejlődött az idők alatt. Az építészetben a mozaik kultúra itt helyben teljesedett be, s a vallási épületek falait díszítő mozaikok szépségükért az UNESCO világörökség részeivé váltak. Ravenna stílusát tekintve román, gót, bizánci, középkori, velencei és modern szépségét mind-mind felfedezhetjük.



Olaszország nyaralás
Olaszország és Horvátország tengerpartjai a magyarok közkedvelt tengerpartjai közé tartoznak. Hol egyik országért vagyunk oda, hol a másikért, az Adria bármely oldalán vakációzzunk is, biztosan emlékezetes időtöltésünk lesz.

Az utazási vásárokról, akik lemaradtak, de szeretnének tengerparton nyaralni, felkeresve az utazási ajánlatok mindegyikét, előbb-utóbb biztosan találnak egy számukra megfelelőt.

Vannak olyanok is, akik egyénileg felkerekednek akár autóval, akár repülővel és úti céljukat meghatározva töltenek el Olaszországban egy felejthetetlen vakációt. Mindehhez viszont pontos út és program leírást kell készítenünk, hiszen kissé költségesebb, mint ha egy utazási ajánlatra fizetnénk be, de a programok széles köre, valamint a felfedezés élménye jóval tágabb értelmet nyer egy új kultúra megismeréséhez.


Ha nem akarunk túl messzire utazni, akkor Lido di Jesolot választjuk, s ahol például, egy 2* hotelben akár 12-13 ezer FT/fő/éj-ért is eltölthetünk egy kellemes hetet. Ha még az olcsóbb kategóriájú nyaralásokat tervezzük, 4 napos autóbuszos programmal bejárhatjuk Velencét és környékét mindösszesen alig 60 ezer Ft/főért, de akár a gyönyörű Toscana is megérdemel egy nappal hosszabb utazást szintén autóbusszal, alig pár ezer Ft-nál többért.
Olaszországi utazási ajánlatok


A Olszország nyaralás szempontjából, de főként látványosságokat kedvelő turisták, városnéző körutak alkalmával jönnek ide. Mint minden egyéb más ország városaiban is érdemes utasbiztosítást boggyászunkra is kötni, hiszen senki nem szeretne egy szép helyről hazaérkezve rossz emlékeket őrizni, mindamellett, hogy fokozottan ügyelünk értékeinkre.