A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Négy érv, amiért érdemes Görögországba utazni


A nyaralások közkedvelt célpontja Görögország napjainkban is, és az érdeklődés nem igazán csökken a félsziget iránt. Az időjárási viszonyok rendkívül jók még az elő- és utószezonban is, és ebben az időszakban a szokásostól olcsóbb a görögországi utazás, mint főszezonban.

Ha már valaki látta a közelmúltban Mama Mia zenés filmet akkor láthatja, hogy a görögországi szigetvilág és tenger milyen csodálatos.

Íme egy kis kedvcsináló a filmhez


Íme, néhány ok, amiért akkor is érdemes ellátogatni Görögországba, ha mi?.

1. Természeti adottságok
Görögország egyik fő vonzereje az éghajlati viszonyai, a meleget szeretők fő célpontja ez az ország. Rendkívül sokat süt a nap, tiszta és száraz levegő jellemzi. A meleg éghajlat ellenére az ország 2/3-a hegyvidék, amely remekül egyensúlyozza a tengerparti részeit, melyeknek vizei messze híresek a tisztaságról, kékségről.


2. Az emberek
Ha volt már ismerősöd Görögországban, akkor az egyik legelső dolog, amiről biztosan beszélnek, azok az ott lakó emberek. A görög emberek rendkívül barátságosak, megértőek. Ezáltal a nyelvtudás sem okoz gondot, bár azért nem árt, ha tudunk legalább egy kicsit angolul. Egy biztos: a görög emberek vendégszeretetében nem fogunk csalódni.

Ennek egy példáját lehetett látni a mozikban a Bazi nagy Görög lagzi című filmben


3. Kultúra
A görög kultúra kiemelkedő elemei a zene és a helyi ételek. Mindenki hallott már a gyros-ról és a muszakáról, töltött paradicsomról és fagylaltjaikról ezeket ottlétünk alkalmával érdemes megkóstolnunk. Italok közül hasonlóan híresek az Uzo, Cancali, Metaxa vagy a Mytos sör.



4. Híresebb látnivalók

Rengeteg látnivaló akad Görögországban, híres és kevésbé híres. Álljon itt néhány, amit szerintünk érdemes meglátogatni.

Meteorák
A híres kolostor mesébe illő látvánnyal kihagyhatatlan, ha a Chalkidiki-félsziget az úti célunk. A helyi kultúra nem nagyon veszi figyelembe az időjárási viszonyokat, a kolostorba zárt, hosszú ruhában szabad csak belépni.



Ha még sem sikerült helyhez kötve öltözködni, akkor a szerzetesek adnak ruhát a látogatóknak. A kolostoron kívül érdemes ellátogatni a sziklák lábainál lévő Kalambaka nevű városkába.


Az athéni akropolisz
Az Akropolisz, Görögország leghíresebb épületegyüttese, amelyet a görögök győzelmi örömükben építettek, amiért legyőzték a perzsákat.

Az Akropolisz leghíresebb épülete a sok oszlopos, a hegy tetején található, Parthenón, amely a leghíresebb görög épület lett a történelem során.



Delphoi
Az ókorban a világ közepének tartották, a Korintoszi-öböl közelében található várost. Az ókor egyik leghíresebb helye lett azálltal, hogy a jóshelyett minden fontosabb katonai és társadalmi döntés előtt meglátogatták a döntéshozók.
A modern városrész ettől nyugatra, pár kilométerre található, és az ott lévő emberek többsége az idegenforgalomból él.


Akár merre is megyünk Görögországban, nem szabadulhatunk a kedves és nyugodt emberek, a kultúra és a szépséges tájak vonzalma alól.
Görögországi utazási ajánlatok