Az internetes társkeresés során kialakult kapcsolatokban, még nagyobb hangsúly van az első randin! Milyen ruhát vegyek fel? Hol találkozzunk először? Lehet-e szó szexről? Ilyen és ehhez hasonló kérdések illetve kételyek merülhetnek fel az első randi kapcsán. Fontos, hogy az első randi alkalmával is csakis magadat add, ami persze így első hallásra embert próbáló feladatnak tűnhet. Azonban aggodalomra semmi ok: a Rátalálsz csapata néhány jól bevált tipp és trükk segítségégével igyekszik eligazítást nyújtani az online társkeresők, majd azt követően az első randik félelmetesnek tűnő világában.

Társkeresőink, nézd meg őket!
XYXYX

46 éves, Sárosd

roliep

39 éves, Érd

timea16

50 éves, Miskolc

Norbi094

25 éves, Debrecen

Fontos a stílus!

Már ami az öltözködést illeti. Ugyan szokták mondani, hogy nem a ruha a teszi az embert, ennek ellenére mégis nagyon fontos, hogy már az első találka alkalmával jó benyomást tégy a partneredben. Pláne, ha annak ellőtte csak neten ismerkedtetek és nem tudjátok, pontosan mire is számíthattok, hogyan is néz ki randi partneretek. Az öltözködés csupán a szempontból fontos, hogy sokan hajlamosak túlgondolni és olyan ruhába bújni, amit amúgy a hétköznapokon sohasem viselnének. Felejtsd el a kiskosztümöt vagy a zakót, abban az esetben, ha amúgy soha nem viseled ezeket a darabokat. Az első randi lényege, hogy megismerjétek a másikat teljes valójában, ezért öltözködj a saját stílusodnak megfelelően. Persze elegáns viselettel tiszteld meg a partnered, de ez ne legyen számodra életidegen.

Add önmagad!

Az első randik gyakran ott dőlnek dugába, hogy a felek megpróbálnak egész más színben feltűnni. Ez szarvas hiba, hiszen a másik éppen azt a valakit szeretné még jobban megismerni, akivel az online társkeresőn olyan jól elbeszélgetett. Ne akarj másnak látszani, mint aki vagy, ugyanis ez nagyon hamar a visszájára fordulhat. Beszélj és viselkedj úgy, mintha egy régi barátoddal találkoznál. Persze a randi helyzetek okoznak némi stresszt, de némi lámpaláz és a hazugság közt méretes a különbség. Persze nem azt mondjuk, hogy részletekbe menően teregesd ki a családi szennyest, de egy könnyed beszélgetést igenis kezdeményezhetsz. Ezzel segíted partnered a feloldódásban. Nyugodtan beszélj arról mi az, ami feldob, mi a hobbid, és ami nagyon fontos, kérdezz és hallgasd meg partnered. A sikeres randi alappillére egy harmonikus, kiegyensúlyozott beszélgetés.

A hely kiválasztása

A randi helyszín kiválasztása sarkalatos kérdés, hiszen olyan helyben kell megállapodnotok, ami mindkettőtök számára ideális. Ha azonban olyan helyet választotok, ahová amúgy sem járnátok szinte biztos, hogy kellemetlenül fogjátok magatokat érezni. Ezért érdemes olyan helyet kinézni, ahová amúgy is jártok vagy olyat, ami nagyban hasonlít törzshelyetekre. Ha étterembe mentek, ne felejtsétek el előre lefoglalni az asztalt, hiszen nincs annál kellemetlenebb, mint odamenni és rájönni, hogy nincs szabad hely. Lehetőleg az étterem azon pontját válasszátok ki, ahol nyugodt körülmények között tudtok beszélgetni, hiszen már az első randi alkalmával nagyon fontos, hogy intim pillanatokat teremtsetek, ennek függvényében van ugyanis kilátás egy következő találkára.

Legyen-e szex az első randin?

Ez igazából csakis tőled illetve partneredtől függ. Tévhit, hogy ez nagy általánosságban csak rosszat jelent, de azt sem lehet kijelenteni, hogy biztató jel volna már az első alkalommal ágyba bújni. Az, hogy lesz-e szex az első randin, az a randi partnereken múlik, de botorság volna azt feltételezni, hogy a folytatás kulcsa egy gyors ágyba bújásban rejlik. Ha felkeltetted a másik érdeklődését és a vonzalom kölcsönös, akkor nem a szexen fog múlni a folytatás.