Bár az online ismerkedés egyre népszerűbb párkeresési forma, sokan mégis úgy gondolják ez nem más, mint egy utolsó nekifutás, egy végső próbálkozás arra, hogy ráleljünk az igazira. Számos legenda és mítosz kering az internetes társkeresésről, ezek pedig az esetek kilencven százalékában annak negatív tényezőire koncentrálódnak. Kíváncsiak voltunk mi állhat ezeknek a meséknek a hátterében és úgy döntöttük lerántjuk a leplet négy olyan tévedésről, amely a cyber térben való ismerkedést övezi.

Társkeresőink, nézd meg őket!
reanna

38 éves, Csempeszkopács

Andikea

47 éves, Miskolc

davearnett

33 éves, Zirc

nincs1992

28 éves, Nyíregyháza

„Itt mindenki hazudik”

Tény, ami tény, hogy a neten fokozottan oda kell figyelnünk, hogy milyen információkat osztunk meg, hiszen amíg nem látjuk, személyesen a profilhoz kapcsolódó arcot nem vehetünk kézpénznek semmit sem. Az viszont hatalmas tévedés, hogy a neten mindenki hazudik. Inkább csak óvatosabbak vagyunk. Nyilván akadnak kivételek, olyanok, akik valóban csak szórakozni járnak egy-egy netes randi oldalra, de a helyet az, hogy a regisztrálók túlnyomó része igenis komoly párkapcsolatot keres, esze ágában sincs tréfálkozni a másikkal vagy esetleg megvezetni azt. Ez semmi más, mint egy buta sztereotípia, amit néhány rossz tapasztalat szült.

„Eleve elvetélt ötlet”

Sokan úgy vélik, hogy az online ismerkedés eleve halálra van ítélve, nincs jövője, nincs benne ráció. Holott az világhálón megismerkedő pároknak épp annyi esélyük van egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatra, mint az offline ismerkedők társaiknak. Statisztikák szerint nem mutatható ki jelentő különbség a két ismerkedési forma között, hiszen nem is volna helytálló. A mai rohanó világban egyébként is gyorsabb és talán hatékonyabb is a netes ismerkedés, amit akár már a társkereső applikációkon is megtehetünk. Természetesen az alapszabályok itt is ugyanúgy érvényesülnek és itt is minden a felek tempójától függ, de az egyértelműen kijelenthető, hogy a netes társkeresés semmivel sem rosszabb párkeresési forma, mintha nyitott szemmel járunk a kávézóban.

„Hasonló a hasonlóval”

Számos online tárkereső oldalon találkozhatunk azzal a szűrési lehetőséggel, hogy profilunkat összekötik a hozzánk hasonlók profiljaival. Ez persze lehet egy kezdő lökés, de be kell, lássuk azt is, hogy nem féltétlenül igaz, hogy két egyforma beállítottságú ember boldogan élhet egymással. Nem hiába hallani azt, hogy az ellentétek bizony vonzzák egymást. Hiszen gondoljunk csak bele milyen vitás helyzeteket képes eredményezni, ha két hasonlóan erős karakter feszül egymásnak?

„Ez csak végső elkeseredés”

Talán az egyik legnagyobb mítosz, hogy online csak a kétségbeesett emberek ismerkednek. Olyanok, akik nem merik bevállalni az offline ismerkedés szépségét, esetleg bátortalanabbak élőszóban. Ez hatalmas tévedés, hiszen nem mindenki félénk, aki regisztrál, csupán nyitott az újdonságokra. Ugyanis a neten ismerkedni nagyon izgalmas dolog, egy egészen másik dimenzió, ahol igenis léteznek a siker történetek, csak éppen nagyon sok esetben rejtve maradnak. Ha a neten szeretnél ismerkedni ne, szégyelld, hiszen ki tudja, lehet éppen a következő kattintásnál találod meg álmaid pasiját, ezt pedig vétek volna nem elújságolni mindenkinek.