Társkeresés évek óta, de sikertelenül? Már online is jelen vagy mégsem találod azt a bizonyos valakit? Mi nők gyakorta esünk tipikus hibákba a párkeresés során, mindezt úgy, hogy valószínűleg észre sem vesszük. Fel sem merül, hogy talán ezúttal a hiba tényleg bennünk van. Cikkünk most arról igyekszik lerántani a leplet, hogy mik azok a szarvas hibák, amiket mi nők is elkövetünk mind az interneten mind élőszóban a pártalálás rögös útja során.

Társkeresőink, nézd meg őket!
zoleeee10

25 éves, Kisbér

Tribie

28 éves, Tibolddaróc

Zolika1983

36 éves, Szakoly

Destano

20 éves, Budapest

A nyomulás

Bár nem győzzük hangoztatni, hogy mi nők igenis kezdeményezhetünk, ám mindezt érdemes nagyon okosan csinálni. Lehet, hogy furán hangzik, de a kezdeményezésnek online társkeresés során is úgy kell tűnnie, mintha mégis csak a férfi irányítaná a folyamatot. A pasik ugyanis nem szeretik a rámenős nőket, nekik kell az érzés, hogy ő „vadásszák le a zsákmányt”. Nyilván nem tilos egy bemutatkozó levelet küldenünk a kiszemeltünknek, de ezután hagynunk kell, hogy ő diktálja az iramot. A kevesebb néha több elvvel pedig valószínűleg hosszú távon többre megyünk, mintha esztelenül nyomulnánk minden potenciális partnerjelöltre.

Szex az első randin?

Nem, nem és nem! Ha azt gondolod, hogy az első randin megengedett a szex, akkor nagyon félreértelmezed a netes társkeresés fogalmát. Rendben, hogy szingli vagy, az is rendben, hogy vágysz a törődésre, de ha valóban komoly, érett és akár egy életre szóló párkapcsolatot keresel, akkor az első randin a szex ki van lőve. Ugyanis ezzel csak azt prezentálnád, hogy könnyen kapható vagy, a pasik pedig hosszabb távon ugyanúgy a szerelmet és a törődést keresik, ahogyan mi. Az első találkozó alkalmával igyekezz megismerni a partnered, és ha úgy gondolod, a dolognak lehet folytatása, akkor a harmadik, negyedik randit követően nem kizárt a szexuális kapcsolat. Ám előtte mindenképpen próbálj minél többet megtudni kiszemeltedről.

A tökéletes nem létezik!

Nőként, pláne, ha sikeresek vagyunk, a munkánkban hajlamosak vagyunk egy tökéletes álomképet kergetni a leendő párunk kilétét illetően. Ám a helyzet az, hogy a tökéletes pasi nem létezik, éppen, úgy ahogyan mi sem vagyunk hibátlanok. Ha képesek vagyunk megszabadulni azoktól a fene nagy elvárásainktól biztosan sokkal hatékonyabban találunk magunknak társat, akár a cyber térben keresgélünk, akár offline próbálunk érvényesülni. A lényeg, hogy a potenciális pasi jelölt legyen gondoskodó, érzelmes és csakis minket szeressen. Azért ez már hajaz a tökéletességre nem?

Majd jön a boldogság, ha akar!

A legtöbben ott követjük el a legnagyobb hibát, hogy kényszeresen rohanunk a boldogság után. Pedig a kulcs éppen abban rejlik, hogy nem kell hajkurászni a boldogság, mert úgyis ránk talál, ha akar. Ha most hirtelen vadász üzemmódba kapcsolsz, hogy végre magad mögött hagyd, szingli életet garantáltan nem fogod megismerni azt a bizonyos igazit. A társkeresés lényege a nyitottság, a képesség, hogy új dolgokat engedj be az életedbe. Járj nyitott szemmel – a netes társkeresés során is – és ne félj megismerni másokat. Adj esélyt, levelezz és hidd el a te leendő partnered is itt bujkál valahol, csak türelmesen kell lenned és biztosan rátalálsz!