A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Sztárok és hírességek skorpió jegyében


A skorpió jegy szülötteit a legtitokzatosabb személyeknek tartják. Karizmatikus személyiség, nagy hatással van másokra. Határozott ízléssel rendelkezik. A körülötte lévők érzékelik, milyen rejtett tartalékokkal rendelkezik, ezért vonzódnak hozzá. Mások épp ezért irigylik.
A skorpió csillagjegy szülötte munkahelyén kiemelkedően a legjobb, pótolhatatlan. Kevés választja el a főnöki széktől. Ha már vezető, tekintélyt és tiszteletet parancsoló.

Szerelmi kapcsolataiban gyakran játssza az elérhetetlen szerepet. Tartós kapcsolatokban meglehetősen kötekedő, de lelke mélyén családra vágyik. A szenvedélyes szeretetet megköveteli, de gyakran megcsalja párját. Nem tud ellenállni a kísértésnek. Ha mégis hűséges, akkor meglehetősen féltékeny típus.

A Skorpió csillagjegy ásványa: ametiszt, hematit, cinóber, obszidián.


Híres Skorpiók:

Ady Endre (1877. november 22.)
Erdély északi részén, a Szilágyságban született, Érmindszenten.
Ady jelentette a századfordulón a totális lázadást irodalmunkban, ám ő nemcsak az irodalomban, hanem a magyar glóbuszon is felfordulást akart és hirdetett. A viták középpontjában állt, még inkább megerősítette a kortársakban azt a vélekedést: Ady totális lázadó, aki kedvét leli a normák fölforgatásában.


Erkel Ferenc (1810. november 7.)
Gyulán született. Szintén a skorpió csillagjegy szülötte. 1834-ben lehetősége nyílt bemutatni zongoratudását a pesti Nemzeti Kaszinóban. 25 évesen már operát is vezényelt. Bartay András Kölcsey Hymnusának megzenésítésére pályadíjat tűzött ki. A népes bírálóbizottságban Erkel nem szerepelt, ezért - jeligésen, mint a többi pályázó - beküldhette ő is alkotását, ami végül méltán nyerte el a magyar közönség tetszését. Ma is Erkel alkotása a hivatalos magyar Himnusz zenéje.


Pablo Picasso (1881. október 25.)
Spanyolországban, Andalúziában született. Igazi skorpió csilagjegy jellemzi,erős akarata miatt. Apja a barcelonai Képzőművészeti Főiskolán volt professzor. A gyermek Picasso gyorsan elsajátította azt, amit az akadémiai stílusból megtanulható volt. Egy anekdota szerint apját annyira elbűvölte fia tehetsége, hogy ünnepélyes keretek között átnyújtotta neki palettáját és ecseteit.
1901-ben megnyitotta első önálló kiállítását.1835-ben két évre felhagyott a festészettel Spanyolul és franciául írt verseket és színdarabokat.


Julia Roberts (1967. október 28.)
Smyrna-ban, Georgia-ban (USA) született. Bátyja és nővére szintén színészek, bár nem olyan híresek, mint Julia.
1989-ben Julia-t, az Acélmagnóliák c. filmben nyújtott alakításáért a Legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték. A legnagyobb sikert viszont a Micsoda nő című film hozta, melyben egy nagyszájú prostituáltból hercegnővé változott Vivian Ward Juliát alakította, ami olyan tökéletesre sikerült, mintha a szerepet neki találták volna ki. Richard Gere partnereként másodszor is Oscar-díjra jelölték, ezúttal mint a Legjobb színésznőt. Julia ezzel igazi hollywoodi színésznővé vált.
Millió-dolláros mosolyára sok ember irigy, ami persze nem áll messze a skorpió csillagjegy egyik jellemző tulajdonságától. Mosolya a tehetséges és bájos Julia Roberts-et az egyik legjobban fizetett színésznővé tette, a People magazin ötször is beválasztotta a Világ 50 Legszebb embere közé.