A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Szabad felhasználású hitel – érdemes körülnézni


Hol keressük a szabad felhasználású hiteleket?


Mint bevezetőnkben is említettük az ilyen jellegű kölcsönökkel célszerű a bankokat megkeresni. Igaz ahány bank, annyi konstrukció. Ahhoz, hogy az összese végigérdeklődjük, rengeteg időnket elvenné, ezért a legjobb megoldás egy pénzügyi szolgáltató céggel felvenni a kapcsolatot. Ezek az általában független pénzügyi tanácsadó cégek több - szinte az összes – bankkal is összeköttetésben állnak így lényegesen gyorsabban megtalálják az igényeinknek legmegfelelőbb hitelkonstrukciókat. Ezek után már csak ki kell választanunk a legoptimálisabbat a listából.

Hogyan alakulnak a szabad felhasználású hitelek kamatai?


Tekintettel arra, ahogy a neve is mutatja ezek a fajta hitelek, szabadon arra költhetőek, amire éppen szükségünk van. Éppen ezért a célzott hitelekkel (lakáshitel, gépjárműhitel) szemben a szabad felhasználású hitelek kamatai magasabbak. Tehát a példa kedvéért, míg egy lakáscélú hitel kamata hozzávetőlegesen 4-12% közzé esik, addig a szabad felhasználású hitel kamata 8-24% közzé is eshet. Persze vannak esetlegesen ennél picit kedvezőbb kamatvonzatú és magasabb kamattal rendelkező konstrukciók is.

Hogyan találhatjuk meg a legkedvezőbb kamatú szabad felhasználású hiteleket?


Említettük már, hogy célszerű pénzügyi tanácsadó céggel megkerestetni a legkedvezőbb konstrukciókat. Felmerül azonban a kérdés: Hogyan találjuk meg ezeket a tanácsadó cégeket? Főleg az elmúlt pár évben biztosan mindenkinek van a családjában, barátai- vagy ismerősei körében, olyanok, akik már igénybe vettek hasonló szolgáltatást. Kézenfekvő lehet a megoldás, hogy ezeket a személyeket kérdezzük meg tapasztalataikról, válasszuk azt a céget, melyről a legtöbb pozitívumot mondták.