A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Miről árulkodik körmünk színe?


Ma már szinte lehetetlen olyan hölgyet találni, aki ne járnak, manikűröshöz vagy házilag ne szépítené a körmeit gél lakk vagy éppen a kevésbé tartós körömlakkal. Bár trendek jönnek és mennek, vagyunk néhányan, akik ragaszkodunk a jól bevált köröm színeinkhez, amiket aztán nem szívesen cserélünk le. Maximum másik tónust választunk, de árnyalaton belül maradunk. Ha magunknak készítjük zselé lakkal körmeinket otthon, tökéletesíthetjük a technikánkat, ha részt veszünk egy zselé lakk tanfolyamon.

Nem is gondolnánk, hogy körmünk színe mennyi mindent árul el rólunk. Ugyanis minden színnek megvan a maga jelentése, azzal pedig, hogy festjük, esetleg gél lakkozuk körmeinket akarva akaratlanul is a világ tudomására hozzuk hangulatunkat. Bár az idei téli trendek tekintetében kedvez nekünk, most mégis összegyűjtöttük azokat a színeket, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a nők körében és összeszedtük milyen személyiségre is utalhat egy-egy árnyalat.A dögös vörös

A piros és annak árnyalatai egyértelműen a szerelmet, a szenvedélyt és a merészséget szimbolizálják. A piros körmökkel hódító nő valószínűleg rendkívül öntudatos, szeret szexi és csábító lenni, mondhatni szerelmes a szerelembe. A piros körmök nyitott személyiségre utalnak, olyasvalakire, akivel nem lehet és nem is érdemes játszadozni. A vörös körmök tekintetében akár pedikűrünk is lehet hasonló árnyalatú, hiszen így fokozhatjuk az összhatást. Ami pedig a legfontosabb és jó hír a vörös köröm kedvelőinek, hogy az ez a szín aztán tényleg sosem megy ki a divatból.Tengerkék, babakék, minden kék

A kék nyugodtságot áraszt, így csínján kell vele bánni. A vörössel ellentétben vagy csak kezünkön vagy csak a lábunkon alkalmazzuk. A kék szín üzenetet hordoz: azt közvetíti a világ felé, hogy bár racionálisan gondolkodunk, két lábban állunk a földön, mégsem zárkózunk el az esetleges változások elől. A kéket viselő személy általában intuitív, ösztönös, bohém. A kék pedig idén hatalmas sláger, tuti befutó.

A lila körmök

A lila szín alapvetően spirituális erővel bír. Viselőjének titokzatosságot kölcsönöz, emellett rendkívül merész választás és a csábítás másik színe közvetlenül a vörös után. Leginkább az életben és munkájukban is sikeres hölgyek kedvelek a lilát és annak árnyalatait, közkedvelt választás a művészek, üzletasszonyok körében. Ráadásul csak úgy, mint a vörös szinte minden szezonban visszatér, és hódító erővel bír.

Sárga-narancssárga

A narancsos árnyalatok egyértelműn vitális személyiségre engednek következtetni, az ilyen nők általában teli vannak energiával, fáradhatatlanok és intenzívek. A citromsárgára festett körmök pedig bátorságról, vidámságról, kreativitásról árulkodnak. Összességében ezek a színek érdeklődést és optimista életszemléletet sugallnak. A sárga körmök amúgy remekül passzolnak egy-egy farmer- póló-tornacipő kombinációhoz, így a lazább napokon tökéletes viseletnek bizonyulhat.

Babás színek, avagy éljen a rózsaszín

A világos rózsaszínre festett körmök eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek, kecsesnek és visszafogottnak mutatják, ellenben a sötét rózsaszínnel, amely feltűnést, nyitottságot és bátorságot sugall. A világos rózsaszín árnyalatok tökéletesek egy-egy tárgyalás alkalmával vagy munkában viselve, míg pink párját nyugodtan viselhetjük bulik, koktél partik alkalmával.

Zöldbe borulva

Bár a zöld színt a kapzsiság és a harag színének tartják, viselőjéről mégis sok mindent elárul. A zöld szín viselő hölgyek általában tisztában vannak önmagukkal, erényeikkel és hátrányaikkal egyaránt, tudják merre is tartanak az életben.