A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A magabiztossághoz vezető út három lépésben


Magabiztosnak lenni nem könnyű, de nem is lehetetlen, hiszen semmi másra nincs szükség hozzá, minthogy a végtelenségig higgy saját magadban és a képességeidben. A magabiztosság ugyanis nem külső adottság kérdése, hanem, hogy képes vagy-e tenni annak érdekében, hogy elérj bármit is az életben. Természetesen a magabiztossághoz vezető út nem mindig könnyű és szinte biztos, hogy különböző akadályok sokaságával kell majd szembenézned, de ha úgy érzed, tanulnod kell még, akkor segítségünkkel most megtudhatod melyek azok a módszerek, amik segíthetnek megfejteni a magabiztosság titkát.

Fogalmazz meg pontos célokat!

Az első és legfontosabb tényező, hogy fogalmazz meg pontos célokat, már ami a jövődet illeti. Ha nem is mások számára teszed ez nyilvánossá, magadat mindenképpen avasd be! Tervezd meg jó alaposan, hogy mik azok a dolgok, amiket az elkövetkezendő évek során szeretnél megvalósítani vagy elérni. A pontos célok, ugyanis segítenek neked tudatosan döntéseket hozni. Ha tisztában vagy azzal, hogy milyen irányban haladsz, sokkal egyszerűbben leszel képes megfogalmazni és kikövezni az odavezető utat is. Ha van egy bombabiztos terved, akkor pedig foggal-körömmel ragaszkodj az elhatározásaidhoz. Legyen szó bármiről, akár csak egy reklamációról a ruhaboltban, mindig lásd tisztán, mit is akarsz elérni, ezzel ugyanis megalapozhatod magabiztosságod gyökereit.

Tudj nemet mondani!

A magabiztos személy ismérve, hogy bizonyos szituációkban igenis tud nemet mondani. Még abban az esetben is, ha a munkatársad hevesen kérlel, hogy cserélj vele műszakot. Immáron tízedik alkalommal. Hiszen nem keltheted a kihasználhatóság látszatát, ezzel ugyanis akkor - nagy valószínűséggel - a magabiztos kisugárzásodnak is annyi. A legjobb megoldás, ha illedelmesen végig hallgatod a másik problémáját, megértést tanúsítasz irányába, de ha a végén az érzésünk úgy diktálja, tudjunk nemet mondani. Nem kell mindig mindenkin segíteni, főleg úgy, hogy erősen azt érezzük, csak a jóhiszeműségünket használja ki az illető. A nemet mondás képessége nagy erény, használd bátran, így biztosan erőt és magabiztosságot sugallsz a környezeted számára, a tekintélyedről pedig már nem is beszélve.

Légy merész!

Ahhoz, hogy nagy dolgokat legyél képes véghez vinni az életben és képes legyél megvalósítani régóta dédelgetett álmaid, bármilyen félelmetesen is hangzik, de el kell hagynod a komfortzónádat. Emellett fontos, hogy tudatosan kezdd el intézni a dolgaidat. Még abban az esetben is, ha ez először komoly nehézséget jelent a számodra. Erőfeszítéseid azonban rendszerint meghozzák az eredményeket is és hidd el, nincs annál csodálatosabb érzés, mint mikor tisztában vagy vele, hogy önerőből jutottál el oda ahol vagy és teljesen egyedül teljesítetted be céljaidat. Ennél felemelőbb érzés talán nincs is a világon, ráadásul biztos, hogy ezen megpróbáltatások során erősebbé és magabiztosabbá is válsz.