A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Cellulitisz masszázs – Eltüntethető a narancsbőr?


Sajnálatos módon azok a fránya kis dombocskák a bőrünkön a legtöbbünk életének részesévé vált. Egyesek semmit sem tesznek ellene, mások mindent kipróbálnak a krémektől kezdve a zsírleszívásig, hogy eltüntessék őket, ám van egy egyszerű és hatásos középút a narancsbőr hatékony csökkentésére: a nyugtató cellulitisz masszázs.

Mi is az a cellulitisz, köznapi nevén a narancsbőr?


Kis dudorokból és gödröcskékből álló terület a combok, a fenék és a hasi részeken, melyeket az elfogyasztott és fel nem használt zsírok okoznak. Mindazonáltal vannak zsírok, melyekre szüksége van szervezetünknek, így a cellulitisz szinte mindenkinél jelen lehet, tanulmányok javaslatai szerint csökkenthető a narancsbőr, ha kerüljük a gyorsételeket és sokat mozgunk.

A cellulitisz elleni küzdelemben számtalan kezelés áll rendelkezésünkre, mint a különböző krémek, sebészeti beavatkozások és otthoni gyógymódok. Mindazonáltal, tanulmányok azt mutatják, hogy a masszázs az egyik leghatékonyabb kezelése a narancsbőrnek. Ráadásul a legélvezetesebb és legmegnyugtatóbb módja.

Szóval, mi is az a cellulitisz masszázs?


Alapvetően, a cellulitisz masszázs szétroncsolja a lerakódott zsírcsomókat, mindenféle költséges műtéti beavatkozás vagy más természetellenes folyamat nélkül. A cellulitisz masszázs természetes, hatékony és élvezetes módja a narancsbőr csökkentésének elsősorban a combokon, a feneken és a hason.

Hol és kivel végeztessünk ilyen masszázst?


A cellulitisz masszázs alapvetően nem bonyolult művelet, akár otthon is elvégezhetjük.
  • Ilyenkor mindig ügyeljünk rá, hogy melegítsük fel az érintett testrészünket, comb és fenék esetében térdtől felfelé haladva, a hasnál körkörös mozdulatokkal simítsuk bőrünket, míg kellően át nem melegedett a testrész. Célszerű masszázs olajat is alkalmazni, mely segíti a masszázs hatásfokát.
  • Ezt követően gyúrjuk át a területet, az előbb leírt irányokba, mélyen csípjük fel a bőrt és lassan toljuk fel kissé. Ezt a mozdulatsor ismételjük a teljes felületen.
  • Ezután körkörös nyomó mozdulatokkal masszírozzuk át a kezelendő területet,
  • Majd laza csuklóval, gyengéden ütögessük végig.
  • Levezetésként ismét simítsuk végig többször.

A fent leírt folyamat többszöri ismétlése meghozhatja a várva várt eredményt, igaz ehhez akár több hónapra is szükségünk lesz.