A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Bútor – Áttetsző valóság


Van az üvegnek, plexinek rajongótábora, és persze – ahogy ez lenni szokott – akadnak olyanok, akik elszántan küzdenek ellenük. Íme néhány érv és ellenérv az átlátszó anyagból készült berendezési tárgyak, díszek, bútorok és kiegészítők használatához, hogy ki-ki a tények ismeretében eldönthesse, akar-e ilyen tárgyakkal találkozni otthonában, vagy sem.

Mikor és miért válasszunk átlátszó tárgyakat?


  • Érdemes néhány üvegbútort beszereznie annak, aki kis lakásban lakik. A könnyed darabok nemcsak kecsesek, szépek, de megtévesztik a tekintetet, és jóval tágasabbnak láttatják a helyiséget a valóságnál.
  • Válasszunk üvegasztalt akkor, ha nem akarjuk, hogy egy jókora darab túlságosan nagy hangsúlyt kapjon a szobában. Az üveg ráadásul bútornak – már anyagában is – elegánsabb és különlegesebb a hagyományos fánál vagy bútorlapnál.
  • Ha muszáj elhelyeznünk egy íróasztalt egy más funkciójú szobában, és még el sem tudjuk rejteni, készíttessük vagy vásároljuk üvegből – az van is és nincs is, ráadásul dísze lehet a térnek.

  • Az üveg és plexi nemcsak átlátszó vagy áttetsző, de csillogó is, ami ünnepélyessé, varázslatossá teszi a lakást.
  • Nem beszéltünk még az áttetszőség másik nagy előnyéről, arról, hogy az üveg nemcsak a mögötte lévő tárgyakat engedi látni, de a fényt is átereszti. Éppen ezért a kedvezőtlen, északi tájolású lakásokba ideális, hiszen a bútorok így nem teszik még komorabbá, sötétebbé a szobát.
  • A felülről megvilágított üveg polcrendszerek könnyed hatásúak, ráadásul gyönyörűen áteresztik a fényt, így remek hangulatteremtők is.
  • Érdemes üvegbútor mellett dönteni, ha olyan szép a padló, a szőnyeg vagy a falburkolat mintája, hogy nem szeretnénk eltakarni semmivel.